Hledáte fotografa architektury nebo interiérů?

Hledáte architektonického fotografa? Pak sháníte profesionála, který vám nabídne mnohem více než jen fotografie budov a okolí. Hledáte specialistu, který poskytne komplexní službu zahrnující fotografii interiéru, exteriéru, a to nejen jako pouhý výsledný produkt, ale jako ucelený zážitek. Takový specialista se postará také o videoprodukci, mediální servis a další prezentace. Díky svým kontaktům v příbuzných oborech se může stát cenným spojencem i mimo sféru fotografie.

Proč chtít fotografa architektury?

Protože je to skutečný specialista zabývající se jen jedním druhem fotografie (až na výjimky). Dodá vám kvalitně odvedenou práci a je na něj spolehnutí. V dnešní době není fotograf architektury jen jeden člověk, ale skrývá se za ním menší tým lidí, který mu pomáhá dodat profesionální a komplexní výstup. A kdo to může být? Asistent, retušér, copywriter, kameraman, specialista na mediální komunikaci a další.

Nejde však jen o poskytnutí jedné komplexní služby a konec. Naopak. Jde o dlouhodobou investici do vašeho podnikání. Proto je velmi důležité, abyste svého fotografa vybrali pečlivě, rozvážně a pořádně si prohlédli jeho portfolio či recenze.

Kdy potřebujete fotografa architektury?

Máte nový projekt a chcete se s ním pochlubit v časopisech, na webu, blogu, chcete oslovit nové klienty. Nebo jste třeba investor, developer, realitní makléř nebo stavební firma či dodavatel služeb spojených s architekturou. Toužíte po profesionální prezentaci vaší značky, práce, společnosti. Dalším důvodem je dokumentace historických projektů a sjednocení portfolia pro novou etapu vaší společnosti, s čímž se pojí také investice do marketingu.

Otázky, na které je dobré znát před startem spolupráce odpovědi

Než si s fotografem architektury plácnete, pátrejte po tom, jaká je jeho práce i osobnost. Položte si základní otázky, které vám pomohou se správně rozhodnout.

Vždy je důležité najít takového fotografa, který je zkušený, spolehlivý a s nímž se vám bude také dobře komunikovat.  Jen tak si můžete téměř stoprocentně zajistit pro sebe i svůj projekt výhru v podobě kvalitního výstupu.


Fotograf architektury Jiří Alexander Bednář